The Partridge Ambulance
THE PARTRIDGE AMBULANCE
6 maart 2020 van 20u tot 22u

Uptempo boogiepunk/rock & roll met een gitzwarte boodschap: we gaan er allemaal aan! Euh, ik bedoel, soms valt het nog wel mee. Kom anders eens kijken, gewoon. The Partridge Ambulance, dat zijn: Jebediah Morton (aka Gert Boel) Harold Quigley (aka Marijn Cobbaert) Fernando Lopez y Cortez (aka Vladimir Navrat)

hier meer over The Partridge Ambulance

De Straatschenders
DE STRAATSCHENDERS
28 februari om 20u tot 22u

"De Straatschenders" staan voor kwade en minder kwade teksten in het Gents van de Brugse Poort, enthousiasmerende muziek, maatschappijkritiek en oppositie, muzikale interpretatie van gekende en minder gekende nummers; hun politieke agenda staat in de 10 Hartewensen van Hart boven Hard.

hier meer over De Straatschenders

Vincent Coomans
VINCENT COOMANS
10 januari van 20u tot 22u

Vincent Coomans is een 30-jarige muzikant die woont en werkt in Kortrijk. Afstand, verlangen en rouw zijn centrale thema's in zijn muziek die referenties oproept naar Bon Iver, Damien Jurado, Sufjan Stevens en Elliott Smith. Vincent treedt live op met Jonas Bruyneel en Frie Mechele (Uncle Wellington).

hier meer over Vincent Coomans

Reba Malin
REBA MALIN
20 december om 20u tot 22u

Reba Malin is Floor Vandenbussche, een Brugs/Canadese singer-songwriter, op het podium met muzikanten Dirk Defauw, Stefan Taveirne en Matthias Rosseel! Blues meets Indie Rock meets Soul meets... "If for the rest of your life, you had to either stay within a hundred miles of your home or to forever be more than one hundred away, which one would you pick? Songs have been written in every corner of the world and are now bundled together as a live performance. Their style flutters between alternative rock, funk and blues with a voice that conflates all into one single vibe."

hier meer over Reba Malin

Nimbus Cart
NIMBUS CART
13 december om 20u tot 22u

Nimbus Cart, dat zijn vier kids uit de nineties die hun gitaarsound en snedige songs vol joie-de-vivre als een aanstekelijke wolk over de concertvloer uitspuwen! Zangeres Janis met de cool van Nico van The Velvet Underground schakelt zonder omkijken over van een schreeuw naar een soulvolle zang, alsof elk moment het laatste kan zijn. De groep in haar rug bestaat uit gitarist Steven Govaere (Spit Fox, Gurt Goatbuck), Joe Wright op bass en Joran Wijnsouw (Blackfish) op drums. Nimbus Cart is de samensmelting van deze gelijkgestemde zielen uit het Gentse en brengt emotionele, donkere ballads, die onverwacht overslaan in briesende rocksongs.

hier meer over Nimbus Cart

Collage
EXPO WANNEER SPELEN LEVEN WORDT
13 december vanaf 18u

Solo expositie van Ynne De Wever. Niets is wat het lijkt. Ook het leven niet. Verschillende collages bevragen de werkelijkheid en spelen met onze vat op de realiteit. Ze zijn een samenraapsel van elementen die we menen te herkennen. Maar wanneer een nieuw totaalbeeld door toeval wordt samen gelegd, geraken we die houvast kwijt.

Jam met Jamen
OPEN JAM MET JAMEN
6 december van 19u tot 22u

Na onze eerste succesvolle sunset jamsessie in jul ein-de-lijk een vervolg! Yamen Martini (trompet) luidt dit najaar nog 2 sfeervolle winterse jamsessies in op vrijdagen. Goeie reden om af te komen! En een warme oproep aan alle Oostendse muzikanten --> bring your instruments! De jam zal starten om 19u. Onze bar is al open voor een heerlijke afterwork met muzikale invulling van DJ Major Tom vanaf 16u!

De Oesterprinses
DE OESTERPRINSES
30 november om 20u tot 21u in De Grote Post

Flat Earth Society viert haar 20-jarig bestaan samen met de 100ste verjaardag van Lubitsch’ film "De Oesterprinses". Na bijna 14 jaar en vele internationale vertoningen zal FES haar meest succesvolle productie opnieuw uitvoeren. Voor deze herneming wordt de uitzonderlijk goed gerestaureerde Murnauversie van de film gebruikt. "De Oesterprinses" vertelt over de hilarische trouwpartij van de dochter van een schatrijke oesterkoning. Het is niet zomaar een komedie, maar een rake satire op de levensstijl van de nieuwe rijken. Peter Vermeersch schreef er in 2005 een nieuwe soundtrack bij. Die wordt bij de vertoning live uitgevoerd. Wie de prettig gestoorde bigband van Vermeersch al heeft gehoord, weet dat hij zich aan een avond pretentieloos en frivool spelplezier kan verwachten.
hier meer over de Oesterprinces

Lucien Art Work
MAJOR TOM INVITES NOSEDRIP
29 november vanaf 16u

Nosedrip is Ziggy Devriendt. In slechts een paar jaar tijd maakte Ziggy een naam voor zichzelf en groeide uit van underground dj tot internationale artiest. Hij reist de wereld rond en speelde o.a. al op bekende plaatsen als NTS Radio, Dekmantel, Primavera sound, Listen festival, Berlin atonal... Geregeld landt hij thuis, in Oostende, waar hij via zijn computer met de wereld verbonden blijft. Ook zijn artwork is een creatie van de Oostendse artieste Lucien. Sinds juli 2019 een vaste waarde in onze KantinO. MajorTom weet voor elke sfeer het juiste plaatje op te leggen. Hij zette reeds de toon voor verschillende afterworks bij ons in O.666. Vandaag in duo met Nosedrip!

Ricky & the lexy lady
RICKY & THE LEXY LADY
23 november van 19u tot 22u

Vrolijk swingend trio dat ambiance en rock covers brengt. Zanger-gitarist-podiumbeest Lexy, bassiste Katia en drummer Ricky zullen de O.666 laten daveren op z'n grondvesten!

The Holy 7
THE HOLY 7
22 november van 20u tot 22u

De Gentse Straatschenders verplaatsen hun optreden naar 3 januari; maar niet getreurd, want dit heilige zevental brengt een geweldig alternatief! The Holy 7 zijn een wervelend instrumentaal balkanorkestje dat groeide uit het Villa Voortman team. Adrenaline, melancholie en humor wisselen elkaar af. Wereldmuziek met een hoek af! Kortom: creatief, maar met respect voor de bronnen.

Jeugdzorg presents afterwork
JEUGDZORG PRESENTS AFTERWORK
22 november vanaf 16u

Met onze dienst organiseren wij voor de eerste keer een afterwork! De laatste werkdag van de week zit er op en je hebt nood aan ontspanning! Dat kan vrijdag 22 november in de O.666. We nodigen jullie allen uit om alle stress van de week te vergeten met een lekker hapje, drankje en muziek. Ook zal je workshops kunnen volgen om je volledig te kunnen ontspannen. Bovenop steun je een goed doel. Want met het ingezamelde geld kopen wij winterschoenen voor kinderen uit kansarme gezinnen. Kom je gie ook? 't Is voe 't goeie doel Want alle kinderen hebben recht op winterschoenen


lezing Weet je wel?!
LEZING "WEET JE WEL?!"- JOHAN BRAECKMAN
13 november van 20u tot 22u

Helder en kritisch denken, het is lastiger dan het lijkt. Mensen zijn geneigd om patronen te herkennen die niet bestaan en toevallige gebeurtenissen als betekenisvol te zien. We vertrouwen meer op anekdotische verhalen dan op wetenschappelijk onderzoek. Johan Braeckman behandelt in zijn lezing de psychologische factoren die het kritisch denken bemoeilijken. Hij verduidelijkt hoe we helderder kunnen leren denken en ons kunnen behoeden voor verkeerde vormen van redeneren. € 10 pp (€ 5 pp voor ouders van Studioten)

hier meer over de Studio

I watched the white dogs of dawn
SCREENING: I WATCHED THE WHITE DOGS OF THE DAWN
3 november om 15u

"Wintrum Frod" is een duotentoonstelling met Orla Barry en Els Dietvorst in Mu.ZEE, Oostende en Permekemuseum, Jabbeke van 6 juli tot en met 3 november 2019. In 2011 begonnen kunstenaars Orla Barry en Els Dietvorst samen een schapenboerderij in Ierland en de artistieke weerslag daarvan is te vinden in beide musea.

hier meer

Stylish Nonsense
STYLISH NONSENSE
26 oktober om 20u

Post the Punk, Stylish Nonsense is a Thai electronic duo consisting of Yuthana Kalambaheti and Wannarit Pongprayoon. Starting out on a 386dx computer with a Blaster16 soundcard in 1993, they have evolved over the years into a highly regarded band that makes each gig unique, since they rely solely on the art of improvisation.

hier meer

Linde
AFTERWORK MET LINDE
18 oktober om 20u

Linde is een elfje met een hoek af. Haar inzicht in menselijke relaties, en de liedjes die ze erover schrijft zijn zo intens als ze ondraaglijk zijn. Linde bedrijft drama aan de zachte kant van de volumeknop, maar soms wil ze het uitschreeuwen: als ook dat niet kan laat ze de gezangen van Inuit en Mongolen door haar lichaam stromen. Gitarist Jeroen Huyzentruyt en percussionist Jef De Smet kaderen Lindes waanzin muzikaal, en vertellen de verhalen die zij nog niet kwijt kan.

hier meer

No other love
NO OTHER LOVE - A TRIBUTE TO JO STAFFORD
4 oktober om 20u

As a leading lady of the pop & jazz scene of the 1940s and '50s, Jo Stafford did not only win the hearts of many soldiers at service. With her straight forward, but nevertheless romantic way of singing, she did also win the hearts of singer Frie Mechele and guitarist Artan Buleshkaj. In keeping the nostalgia alive, both musicians agreed on dedicating a series of concerts to the music made famous by Jo Stafford.

hier meer

Can I borrow a feeling
CAN I BORROW A FEELING
4 oktober tot 30 november

Solo expositie van Grafisch Ontwerper Nicola Van Acker. De ander als spiegel voor wat er binnen beweegt. Hoe we de wereld ervaren is een weerspiegeling van onze interne gevoelswereld. We worden geraakt door beelden. Deze beelden roepen bepaalde gevoelens bij ons op. Een beeld wordt gecreëerd vanuit een gevoel. Wiens “gevoel”?

hier meer

NSSS
NSSS: START OF THE REAL SEASON
zondag 29 september

North Sea Surf Sisters zorgen voor hartverwarmende momenten nu de herfst al in de kleren kruipt. Kom genieten van warme soep, after surf chats met muzikale NSSS vibes en verkoop of koop terwijl tweedehands surfgear! Opbrengsten worden gedoneerd aan vzw Hartekinderen.

hier meer

De drie heren van Hersencellen
HERSENCELLEN
zaterdag 28 september

Laat je breinflora dansen op funky riffs, rake elektronica en bezwerende poëzie.

hier meer

Zomerprogramma in O.666
ZOMERPROGRAMMA
juli en augustus 2019

Tijdens de zomer kan je elke vrijdag en zaterdag vanaf 16u terecht in Kantino.666 voor een gezellige babbel, een dansbaar concertje of een frisse pint met garnalen. Iedereen welkom!

hier meer

The Village van Stichting Nieuwe Helden
TAZ: STICHTING NIEUWE HELDEN
31 augustus tot 10 augustus

The Village is een theatrale tentoonstelling van 2,5 kilometer lang op Oosteroever. Een interactieve app neemt je op jouw tempo mee door een verhaal over ongelijkheid en empathie op verschillende locaties.

hier meer over The Village van Stichting Nieuwe Helden

Opening Kantino.666
OPENING KANTINO.666
zaterdag 6 juli vanaf 14u

Na maanden verbouwen en hard werken is KANTINO.666 eindelijk klaar. Deze gloednieuwe foyer van o.666 gaat open op zaterdag 06.07 vanaf 14u. Programma: Mayli Sterkendries Photography organiseert haar foto expo "Vesche Vis". Deejay Coconuts en DJ Caoutchouc voorzien jullie van zwoele plaatjes. Laat u verleiden door de mogelijkheden van deze plek en kom de zomerplannen van o.666 ontdekken!

hier het FB-event

Racen maar!
DEKIM, GOCART PIMP & RACE
8 tot 13 juli

Pimp je eigen gocart en race erop los!

hier meer over DeKim

UpsideDown
DE AVONDEN III
vrijdag 17 mei 2019

Upside down: eten en muziek, wat wil een mens nog meer?

hier meer over De Avonden van kleinVerhaal

Racen maar!
FORMAAT, GoCart race
zaterdag 27 mei

Pimp je eigen gocart en race erop los!

hier meer over FORMAAT

Feet First Fair, Legacy
FEET FIRST FAIR @O.666
zaterdag 7 mei

driedaags festival voor onafhankelijke uitgevers

hier meer over FFF019

Springtij
SPRINGTIJ
zaterdag 7 mei

kindercultuurfestival

- Maak je eigen zine
eendagsreporters kunnen zich hier inschrijven


- Graffiti "Beat the wall!"
muurschilderaars en -schilderessen kunnen zich hier inschrijven

Logo Propere Strandlopers
ROMMELATELIERS
woensdag 10 & 17 mei

Doe mee aan een opruimactie op het strand
en maak van het afval dat je gevonden hebt een kunstwerk.

Klik hier voor meer info over De Propere Strandlopers

gebouw O.666 in stellingen
WERKDAGEN
zaterdag 1de & 3de van de maand

Steek je graag de handen uit de mouwen?
Ben jij een handige Harry?
Kom ons dan een handje helpen met de werken in O.666