gebouw O.666 in stellingen
OPENING KANTINO.666
Na maanden verbouwen en hard werken is KANTINO.666 eindelijk klaar. Deze gloednieuwe foyer van o.666 is vanaf nu elke vrijdag en zaterdag open van 16u tot 22u. Kom gerust eens langs op het schoonste terras van Oostende !

gebouw O.666 in stellingen
WERKEN 2019
De lente! Het uur is verzet, de meeuwen maken een nestje, de paasvakantie komt eraan... O.666 ontwaakt uit de winterslaap want het is tijd voor Springtij! Niet het getij weliswaar, maar wel het jaarlijkse Oostendse kindercultuurfestival. Zoals de nieuwsgierigen onder jullie wel al hebben gezien, ons gebouw is vrij van welke stelling dan ook! Het dak is hersteld en de gevel gedicht, als dat geen mooi paasgeschenk is! Ondertussen staan we toch niet stil, want binnenin is er nog veel werk dat verzet moet worden.

Bekijk onze agenda en kom een handje helpen bij onze volgende werkdag!

Eindbeeld van O.666
SUBSIDIES
Wegens het verkrijgen van de subsidies sociale infrastructuur, krijgt de notie tijdelijk gebruik een extra dimensie.In 2019 zal er een parallelle werking tussen de renovaties en programmatie opgesteld worden.Basiswerking is het opzetten van trajecten met jongeren bij de renovatie, en daarnaast het aanbieden van activiteiten met betrekking tot de noden van de wijk-bewoners en Oostendenaars. In eerste fase wordt de kantine ingericht, als ontmoetingsruimte en uitnodiging voor ieder geïnteresseerde op de gelijkvloers.

Hier vind je meer over wat we zoal in petto hebben voor ons gebouw.

gebouw O.666 in stellingen
WERKEN 2018
Wie tijdens een frisse, maar zonnige en sowieso winderige, dag langs de Hendrik Baelskaai kuiert, is het wel al opgevallen dat ons gebouw van kop tot teen omsingeld is door stellingen. Geen paniek! Er zijn grote werken aan de gang. De dakrenovatie wordt mogelijk gemaakt dankzij investeringen van de eigenaar OVAM en voor de infrastructuur krijgen we een flinke duw in de rug door de subsidies van de Vlaamse Overheid. Zo kunnen we van O.666 de ideale plek maken waar duurzaam ondernemen en ontmoeten centraal staan.Deze ondersteuning betekent niet dat we op ons lui gat blijven zitten. Het eerste en derde weekend van de maand steken we zelf de handen uit de mouwen samen met de stakeholders en enkele vrijwilligers. De verschillende ruimtes aan om ze voor te bereiden op een nieuwe functie.

gebouw O.666 in stellingen
OPEN CALL VOOR STAKEHOLDERS
Via uiteenlopende kanalen werd een oproep gelanceerd om burgers, ondernemers, organisaties de kans te geven om eveneens in te tekenen op dit verhaal. Het enthousiasme bleek erg groot, 18 organisaties stelden zich kandidaat. We legden uiteenlopende parameters naast elke organisatie afzonderlijk en daarna naast alle organisaties samen. Deze screening om te verifiëren of het initiatieven zijn vertrekkend vanuit Oostende, of ze inhoudelijk betrokken zijn op de buurt/ de stad, of ze een antwoord bieden op concrete noden van de buurt / de stad of het initiatief laagdrempelig is en een link heeft naar circulaire economie en ten slotte of het pand kan voldoen aan de logistieke noden van het initiatief.

de start in O.666
HOE HET ALLEMAAL BEGON
In de zomer van 2017 werd het tijdelijk gebruik opgestart in het pand op de Hendrik Baelskaai. De Proper Strandlopers, Push Skateboard Academy en Tomates Crevettes namen hun intrek in het gebouw en openden op 10, 11 en 12 november voor het grote publiek.